Pulpă superioară de Curcan
la cuptor cu portocale, miere și lămâie
Dificultate
SCĂZUTĂ
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
1 oră 15 min

Ingrediente :
- 1 Pulpă superioară de Curcan cu os și piele de la Peneș Curcanul
- sucul de la 1 portocală
- sucul de la 1 lămâie
- 3 linguri cu miere
- 1 linguriță cu oregano
- 1 ardei gras
- 1 portocală
- 1 lămâie
- 1 linguriță cu rozmarin
- puțin ulei de măsline
- sare și piper (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Marinata: Într-un bol adăugăm sucul de portocale și cel de lămâie, mierea de albine, oregano, sare, piper și amestecăm bine.
2. Într-un bol încăpător, așezăm pulpa de curcan, iar peste aceasta turnăm marinata. Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm pulpa la marinat pentru minim 30 de minute.
3. Între timp tăiem portocala și lămâia în felii, iar ardeiul gras în fășii subțiri.
4. Ungem tava cu puțin ulei de măsline și adăugăm feliile de portocală și lămâie și fâșiile de ardei gras. Deasupra așezăm pulpa superioară de curcan, turnăm marinata în tavă și presărăm rozmarinul.
5. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 45 de minute.