Frigărui din Pulpă de Curcan
marinată în miere
Dificultate
SCĂZUTĂ
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
40 min

Ingrediente :
- 1 Pulpă superioară de Curcan dezosată, fără piele de la Peneș Curcanul
- 150 ml sos de soia
- 100 ml miere
- 50 ml ulei
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1 adrei gras roșu
- 4 cepe
- 1 linguriță cu piper macinat
- bețe pentru frigărui
MOD DE PREPARARE
1. Pregătirea marinatei: Într-n bol punem sosul de soia, mierea de albine, uleiul, sucul de lămâie și piperul. Amestecăm bine cu un tel până obținem un sos omogen.
2. Tăiem pulpa superioară de curcan în bucăți mai mici pe care le adăugăm în marinată. Acoperim bolul cu o folie alimentară și lăsăm pulpa la marinat pentru 1 oră.
3. Tăiem ceapa în sferturi și ardeiul gras în fâșii groase iar apoi în bucăți potrivite.
4. Luăm pe rând câte un băț de frigăruie și înfigem pe acesta câte o bucată de pulpă de curcan, una de ceapă, din nou una de pulpă și una de ardei. Repetăm procesul până terminăm toate ingredientele.
5. Punem frigăruile pe grill-ul încins și le prăjim câte 5-8 minute pe fiecare parte.
6.Cu ajutorul unei pensule, le ungem din când în când cu marinata rămasă.