Curcan cu smântână
și legume la cuptor
Dificultate
SCĂZUTĂ
Timp de preparare
20 min
Timp de pregatire
1 oră

Ingrediente :
- 1 Pulpă superioară de Curcan de la Peneș Curcanul
- 1 ceapă roșie
- 2 morcovi
- 6 ciuperci
- 200 g brocoli
- 1 legătură de pătrunjel
- 400 g smântână
- 3 gălbenușuri
- 50 g unt
- 2 linguri cu ulei de măsline
- sare și piper alb (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Dezosăm pulpa de curcan, o tăiem în bucăți nu foarte mari și o rumenim în ulei.
2. Tăiem morcovul în felii, tocăm ceapa mărunt, iar ciupercile și brocoli în bucăți mai mari
3. Când s-a rumenit pulpa de curcan, adăugăm legumele și sare după gust. Acoperim cu un capac și lăsăm totul la foc mediu pentru 5 minute, amestecând din când în când.
4. Ungem cu unt un vas termo-rezistent și adăugăm în el pulpa de curcan cu legumele.
5. Separat, într-un bol amestecăm gălbenușurile cu smântâna, pe care le condimentăm, după gust, cu sare și piper alb. Adăugăm pătrunjelul tocat și amestecăm bine.
6. Turnăm compoziția peste carnea de curcan și legume și introducem vasul în cuptorul preîncălzit la 175°C pentru 20 – 25 de minute.