Pulpă de Curcan
în stil vânătoresc
Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
20 min
Timp de pregatire
1 oră

Ingrediente :
- 1 Pulpă superioară de Curcan dezosată, fără piele de la Peneș Curcanul
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 2 căței de usturoi
- 1/2 rădăcină țelină
- 400 g pulpă de roșii
- 150 ml vin roșu
- 1 linguriță cu rozmarin
- 4 linguri cu ulei
- sare și piper (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Tăiem pulpa de curcan în bucăți mai mărișoare și punem la rumenit într-o tigaie cu ulei, condimentănd-o cu sare după gust.
2. Tocăm ceapa mărunt, dăm morcovii pe răzătoare, zdrobim usturoiul și îl tăiem în fâșii lungi iar rădăcina de țelină în cubulețe.
3. Când s-a rumenit pulpa de curcan, adăugăm legumele în tigaie. Asezonăm totul cu rozmarin, sare, piper și lăsăm totul la prăjit încă 5 minute.
4. Turnăm vinul roșu în tigaie și amestecăm până se evaporă.
5. Pasăm ușor pulpa de roșii cu o furculiță și o adăugăm în tigaie. Acoperim cu un capac și fierbem totul la foc mic pentru încă 20 de minute. Dacă scade sosul prea mult, putem adăuga puțină apă călduță.