Risotto cu dovleac
și Pulpă superioară de Curcan
Dificultate
RIDICATĂ
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
2 ore

Ingrediente :
- 1 Pulpă superioară de Curcan cu os și piele de la Peneș Curcanul
- 250 g de dovleac
- 180 g orez arborio
- 1 l de supă de legume
- 1 ceapă albă
- 2 căței de usturoi
- 50 g unt
- 100 g parmezan ras
- 6 linguri cu ulei de măsline
- 1 linguriță cu boia dulce
- câteva fire de cimbrișor
- sare și piper (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Crestăm bine pulpa de curcan în jurul osului după care o condimentăm cu boia dulce, sare și piper. La final o ungem bine cu ulei de măsline (folosim 2 linguri).
2. Punem pulpa de curcan într-o tigaie încinsă și o prăjim aproximativ 7 minute pe fiecare parte.
3. Trasferăm pulpa de curcan într-un vas termo-rezistent în care adăugăm 250 ml de supă de legume. Acoperim vasul cu folie de aluminiu și îl introducem în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 1 oră. După 45 de minute, îndepărtăm folia de aluminiu și continuăm coacerea încă 15 minute la aceeași temperatură.
4. Curățăm dovleacul de coajă și îl tăiem în cubulețe pe care le ungem cu ulei de măsline (folosim 1 lingură). Punem dovleacul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, presărăm deasupra puțină sare și introducem tava în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 25 de minute.
5. Într-o oală adăugăm 2 linguri de ulei de măsline și prăjim ceapa tocată împreună cu usturoiul și cimbrișorul.
6. Adăugăm orezul în oală, condumentăm cu sare și piper și amestecăm ușor. Punem căte 1 polonic din supa de legume caldă și amestecăm până când supa este absorbito de orez. Repetăm această procedură de 4-5 ori, amestecând în continuu.
7. Adăugăm dovleacul copt și untul, iar dacă este cazul, potrivim de sare. Amestecăm și lasăm oala la foc mic pentru încă 4-5 minute. Presărăm parmezanul ras, amestecăm și acoperim oala cu un capac.
Orezul trebuie să fie fiert, cremos, dar totuși aldente pentru un risotto reușit.
8. Luăm pulpa de curcan, o feliem și o așezăm peste risotto-ul cu dovleac în farfurie. Peste feliile de pulpă de curcan suculentă, putem adăuga din sosul rezultat la gătirea acesteia în cuptor.