Varză călită cu Ciolan afumat
de Curcan, la cuptor
Dificultate
SCĂZUTĂ
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
2 ore

Ingrediente :
- 1 Ciolan afumat de Curcan de la Peneș Curcanul
- 1 varză de aproximativ 1,5 kg
- 4 cepe
- 3 ardei kapia
- 750 ml suc de roșii
- 400 g roșii cuburi din conservă
- 4 linguri cu ulei
- 1 lingură de cimbru uscat
- 1 legătură de mărar
- sare și piper (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Tocăm varza mărunt, o adăugăm într-un bol și o asezonăm cu sare. Amestecăm bine și o lăsăm să se înmoaie timp de 10-15 minute.
2. Într-o tavă cu pereți înalți, punem varza, piperul, cimbrul uscat și mărarul tocat mărunt. Adăugăm ceapa tăiată în fâșii, ardeiul kapia tăiat în cubulețe și amestecăm totul bine. Deasupra adăugăm uleiul, sucul de roșii, roșiile cuburi și amestecăm din nou.
3. Acoperim tava cu o folie de aluminiu și o introducem în cuptorul preîncălzit la 200°C pentru 30 de minute.
4. Scoatem tava din cuptor și înlăturăm folia de aluminiu. Așezăm Ciolanul afumat de curcan peste varză, turnăm 2 căni cu apă și acoperim din nou tava cu o folie de aluminiu.
5. Reducem temperatura la 180°C și lăsăm tava în cuptor pentru încă 1 oră și 30 de minute.
6. După ce s-au scurs 45 de minute, verificăm dacă avem suficient lichid în tavă, iar dacă este cazul completăm cu apă.
7. Pentru o varză călită ușor rumenită, puteți îndeparta folia de aluminiu în ultimele 15 minute de gătire.