Iahnie de fasole cu Ciolan afumat
de Curcan și cârnați de casă
Dificultate
SCĂZUTĂ
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
1 oră 30 min

Ingrediente :
- 1 Ciolan afumat de Curcan de la Peneș Curcanul
- 500 g Cârnați de casă cu carne de curcan de la Peneș Curcanul
- 750 g fasole boabe
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de păstârnac
- 100 g rădăcină de țelină
- 100 ml ulei
- 500 ml roșii pasate
- 2 foi de dafin
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare și piper (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Luăm ciolanul de curcan, îndepărtăm cu grijă carnea de pe os și o tăiem în bucăți. Cârnații îi tăiem în felii de aproximativ 2 cm grosime.
2. Tocăm mărunt usturoiul și ceapa, morcovul în felii, iar rădăcina de păstârnac și cea de țelină în cuburi.
3. Călim ceapa și usturoiul în ulei, 2-3 minute, apoi adăugăm morcovul, păstârnacul și țelina. Condimentăm cu sare și călim totul aproximativ 5 minute.
4. Adăugăm carnea afumată de curcan și cârnații și continuăm gătirea lor pentru încă 10 minute.
5. Adăugăm 2 căni de apă și acoperim cratița cu un capac. Lăsăm totul la fiert pentru 30 de minute.
6. Adăugăm fasolea boabe și amestecăm ușor. Punem foile de dafin, piperul și potrivin de sare. Turnăm o cană de apă și continuăm fierberea pentru încă 20-30 de minute.
7. La final, stingem focul, și adăugăm pătrunjelul tocat mărunt.