Iahnie de fasole
cu carne afumată de Curcan

Dificultate

SCĂZUTĂ

Timp de preparare

30 min

Timp de pregatire

1 oră 30 min

Ingrediente :

MOD DE PREPARARE

1. Punem ciolanul de curcan într-o cratiță, îl acoperim cu apă, adăugăm un praf de sare, foile de dafin, boabele de piper și îl lăsăm la fiert pentru 30 de minute.


2. Între timp tocăm ceapa, tăiem ardeiul gras în cuburi și morcovul în felii.


3. După ce a fiert ciolanul, îl scoatem din cratiță. După ce s-a racit puțin, tăiem carnea de pe ciolan și o porționăm în bucăți mai mici. Tăiem și pastrama din pulpă de curcan în bucăți potrivite.


4. Strecurăm supa în care a fiert ciolanul și o lăsăm la o parte pentru că o vom folosi mai târziu.


5. Călim ceapa, ardeiul gras și morcovul timp de 3-4 minute. Adăugăm un praf de sare, pasta de ardei și amestecăm. Punem în cratiță carnea de pe ciolanul de curcan și pastrama din pulpă de curcan și călim totul la foc mediu pentru 10 minute.


6. Desupra turnăm 500 ml din supa de mai devreme, acoperim cratița cu un capac și lăsăm totul să fiarbă pentru 20 de minute.


7. Adăugăm fasolea roșie, boiaua, cimbrul, sarea, piperul și sucul din roșii. Amestecăm ușor și continuăm fierberea fără capac pentru încă 20-30 de minute.

REȚETE SIMILARE:

Intră în lumea preparatelor delicioase și sănătoase, pregătite din Carne de Curcan de la Peneș Curcanul

Pulpa inferioara
de Curcan impanata
cu usturoi

- Pulpă de curcan -

Iahnie de Fasole
cu Ciolan afumat
de Curcan

- Ciolan de curcan -

Pulpa de Curcan
în stil vanatoresc

- pulpă de curcan -

Varza calita
cu Ciolan afumat
de Curcan

- Ciolan de curcan -

Scroll to Top