Pulpă inferioară de Curcan
împănată cu usturoi și gătită în bere
Dificultate
SCĂZUTĂ
Timp de preparare
20 min
Timp de pregatire
1 oră 30 min

Ingrediente :
- 1 Pulpă inferioară de Curcan cu os și piele de la Peneș Curcanul
- 6 căței de usturoi
- 2 lingurițe cu cimbrișor
- 2 linguri de ulei de măsline
- sucul de la 1/2 lămâie
- 500 ml bere
- sare și piper (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Cu ajutorulunui cuțit, creăm 6 buzunărașe în pulpa de curcan, iar în fiecare, introducem câte un cățel de usturoi.
2. Ungem pulpa de curcan cu ulei de măsline iar deasupra acesteia, presărăm cimbrișorul, sarea și piperul și o stropim cu sucul de lămâie.
3. Lăsăm pulpa la marinat pentru 2 ore, pentru ca aromele să pătrundă bine în carne.
4. Transferăm pulpa de curcan într-o tavă și adăugăm berea. Acoperim tava cu o folie de aluminiu și introducem tava în cuptorul preîncălzit la 200°C.
5. După 45 de minute înlăturăm folia de aluminiu și mai lăsăm tava în cuptor pentru încă 15 minute.
6. Când este gata, o puteți servi alături de cartofi natur, turnând peste acesta sosul de bere format în urma gătirii.