Tigaie picantă
cu Pulpă marinată de Curcan
Dificultate
SCĂZUTĂ
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
1 oră

Ingrediente :
- 600 g Pulpă de Curcan marinată de la Peneș Curcanul
- 70 ml ulei
- 2 cepe
- 3 ardei grași
- 200 ml sos de chilli ușor picant
- 1/2 cană cu apă
- 2 căței de usturoi
- 1 ardei iute verde
- 100 g unt
- 1 linguriță cu usturoi granulat
- 1 linguriță cu busuioc uscat
- 1 linguriță cu piper negru măcinat
MOD DE PREPARARE
1. Într-o tigaie turnăm uleiul și îl lăsăm să se încingă. Adăugăm ceapa și o călim la foc mic. Peste ceapă punem fâșiile de ardei gras și amestecăm. Adăugăm apa și lăsăm totul la foc mic pentru 20 de minute, timp în care amestecăm din când în când.
2. Peste legumele călite, punem usturoiul și ardeiul iute tocat. Amestecăm și lăsăm totul la foc mic pentru încă 10 minute.
3. Într-o altă tigaie punem untul la topit și pulpa marinată de curcan tăiată în cubulețe. Pentru un plus de savoare am adăugat usturoi granulat, busuioc și piper negru măcinat.
4. Cănd pulpa de curcan este rumenită, o adăugăm peste legume. Turnăm sosul de chilly, amestecăm ușor și potrivim de sare.
5. Lasăm tigaia la foc mic pentru ultimele 5 minute. Când este gata, o puteți servi cu busuioc proaspăt și ardei iute tocat pus deasupra.