Salata de paste cu legume
și Piept de Curcan
Dificultate
SCĂZUTĂ
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
45 min

Ingrediente :
- 1 Piept de Curcan dezosat, fără piele de la Peneș Curcanul
- 1 linguriță cu cimbru măcinat
- 1 linguriță cu ienibahar
- 1 linguriță cu boia dulce
- 1 linguriță cu usturoi granulat
- 1 linguriță cu piper
- 3 linguri cu sos de soia
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 300 g paste
- 250 g roșii cherry
- 1 ardei capia
- 2 castraveți
- 150 g măsline negre fără sâmburi
- coaja și sucul de la 1 lămâie
- 3 linguri cu ulei de măsline (pentru dressing)
- 1 linguriță cu oregano
- sare și piper (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Fierbem pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
2. Tăiem roșiile cherry în jumătăți, ardeiul capia în bucăți, castravetele în sferturi și măslinele negre pe jumătate.
3. Tăiem pieptul de curcan în fâșii, apoi în cubulețe și îl așezăm într-un bol.
4. Condimentăm pieptul de curcan cu cimbru măcinat, ienibahar, boia dulce, usturoi granulat și piper. Deasupra turnăm sosul de soia și uleiul de măsline. Amestecăm bine și lăsăm pieptul de curcan la marinat pentu minim 30 de minute.
5. Rumenim pieptul de curcan într-o tigaie la foc min pentru 15 minute.
6. Dressingul: Peste uleiul de măsline turnăm sucul de lămâie, adăugăm lingurița de oregano și coaja rasă de lămâie. Asezonăm cu sare și piper și amestecăm până se omogenizează bine compoziția.
7. Peste paste adăugăm roșiile cherry, ardeiul capia, castraveții, măslinele iar la final cubulețele rumenite din piept de curcan. Turnăm dressingul și amestecăm bine totul