Piept de Curcan
în stil toscan
Dificultate
SCĂZUTĂ
Timp de preparare
15 min
Timp de pregatire
30 min

Ingrediente :
- 1 Piept de Curcan dezosat, fără piele de la Peneș Curcanul
- 250 ml smântână lichidă pentru gătit
- 100 g spanac
- 3 căței de usturoi
- 50 g parmezan ras
- 100 g roșii uscate
- 1 linguriță cu rozmarin
- 1 linguriță cu boia iute
- 3 linguri cu ulei de măsline
- sare și piper (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Tăiem pieptul decurcan în felii de aproximativ 2 cm și îl așezăm în cratița în care am pus uleiul de măsline.
2. Asezonăm bine pieptul de curcan cu sare și piper și îl prăjim câte 5 minute pe fiecare parte. Când pieptul de curcan este rumenit, îl scoatem din cratiță și îl așezăm într-un bol.
3. În uleiul rămas în cratiță adăugăm usturoiul dat prin răzătoare și îl călim timp de 1 minut la foc mic.
4. Turnăm smântâna lichidă pentru gătit, adăugăm roșiile uscate, parmezanul ras și amestecăm.
5. Deasupra adăugăm puțină apă, condimentăm cu rozmarin și boia iute și amestecăm din nou. Punem capacul și lăsăm totul la fiert pentru 5 minute la foc mediu.
6. Adăugăm spanacul iar când acesta și-a pierdut din volum, adăugăm puțină apă și punem înapoi pieptul de curcan rumenit în cratiță. Asezonăm cu sare și piper.
7. Acoperim cu un capac și lăsăm totul la fiert pentru încă 10 minute.