Clătite
cu Piept de Curcan
Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
1 oră 35 min

Ingrediente :
- 1 Piept de Curcan dezosat, fără piele de la Peneș Curcanul
- 400 g ciuperci
- 1 ceapă
- 50 g unt
- 50 g cașcaval ras
- 100 g smântână
- 2 ouă
- 200 g făină
- 200 ml lapte
- 200 ml apă minerală
- 1 lingură cu ulei
- 200 ml smântână pentru gătit
- 1 gălbenuș de ou
- 200 gr cașcaval ras (pentru gratinare)
- unt pentru uns
- sare și piper (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Într-un vas punem ouăle, adăugăm un praf de sare și le batem bine cu un tel. Adăugăm laptele, apa minerală și uleiul, incorporăm făina puțin câte puțin și amestecăm bine cu telul să nu se formeze cocoloașe. Punem tigaia la încins, o ungem cu puțin ulei, iar cu ajutorul unui polonic luăm din aluat și îl turnăm în tigaie. După căteva minute, întoarcem clătita iar când este gata, repetăm procesul până când terminam aluatul.
2. Tăiem pieptul de curcan în cubulețe, ciupercile în felii subțiri și tocăm ceapa mărunt.
3. Topim untul și adăugăm pieptul de curcan în tigaie. După ce se rumenește frumos, adăugăm ceapa și ciupercile și le călim la foc mic pentru 10 minute.
4. Condimentăm cu sare și piper după gust, adăugăm smantâna și cașcavalul ras și amestecăm bine totul.
5. Luăm o clătită, punem umplutura cu piept de curcan pe mijloc, împăturim sus și jos, după care o rulăm bine. Procedăm la fel și cu restul clătitelor până terminăm umplutura.
6. Ungem vasul cu unt și așezăm clătilele. Amestecăm gălbenușul cu smântâna pentru gătit și o punem peste clătite. Deasupra presărăm cașcavalul ras și introducem vasul în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 20-25 de minute.