Curcan
Tikka Masala
Dificultate
SCĂZUTĂ
Timp de preparare
20 min
Timp de pregatire
45 min

Ingrediente :
- 1 Piept de Curcan dezosat, fără piele de la Peneș Curcanul
- 1 ceapă roșie
- 1 ardei iute
- 4 căței de usturoi
- 2 cm de ghimbir
- 250 g pulpă de roșii
- 250 ml suc de roșii
- 300 ml smântână pentru gătit
- sucul de la 1 lămâie
- 2 linguri de ulei
- 1 linguriță cu turmeric
- 1 linguriță cu garam masala
- sare și piper (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Tăiem pieptul de curcan în fâșii și îl punem într-un bol încăpător. Peste el adăugăm 2 linguri de ulei, sucul de lămâie, ardeiul iute tocat mărunt, 2 căței de usturoi tăiați în fășii și jumătate din ghimbir dat pe răzătoare.
2. Amestecăm bine totul, acoperim bolul cu o folie alimentară și lăsăm pieptul de curcan la marinat pentru minim 2 ore.
3. Punem fășiile de piept de curcan într-o tigaie încinsă și le prăjim până se rumenesc. Când este gata, scoatem pieptul de curcan din tigaie și îl punem deoparte.
4. Punem uleiul rămas în tigaie la încins. Adăugăm usturoiul tocat mărunt și ghimbirul dat pe răzătoare și călim totul la foc mic pentru 2 minute.
5. Adăugăm ceapa roșie tocată mărunt în tigaie și continuăm să gătim totul la foc mic până se înmoaie.
6. Adăugăm turmericul și garam masala, pulpa și sucul de roșii, condimentăm cu sare și piper după gust și amestecăm bine.
7. După 2 – 3 minute punem smântâna pentru gătit și fâșiile de piept de curcan rumenite și mai lăsăm tigaia pe foc mic încă 5 minute.