Gyros din Piept de Curcan
și sos tzatziki

Dificultate

SCĂZUTĂ

Timp de preparare

30 min

Timp de pregatire

30 min

Ingrediente :

MOD DE PREPARARE

1. Tăiem pieptul de curcan în felii nu foarte groase și îl adăugăm într-un bol. Peste el adăugăm sare, oregano, chimion, usturoi granulat, boia, piper și sucul de lămâie.


2. Amestecăm bine până când feliile de piept de curcan sunt acoperite complet de condimente. Turnăm uleiul de măsline într-o tigaie grill și așezăm feliile de piept de curcan. Le prăjim pe ambele părți, până se rumenesc uniform.


3. Între timp tăiem ceapa roșie în fâșii iar castraveții și roșiile în felii.


4. Sosul Tzatziki: Curățăm castraveții de coajă și îi tăiem în cubulețe. Presăm cățeii de usturoi, tocăm mărarul și frunzele de mentă. Peste iaurt punem castravetele, cățeii de usturoi, sucul de lime, mărarul, menta, uleiul de măsline, sarea și amestecăm bine.


5. Când feliile de piept de curcan sunt rumenite, le scoatem pe o planșetă și le tăiem în fâșii.


6. Luăm o lipie și o ungem cu sos tzatziki, așezăm fâșiile de piept de curcan rumenite, iar deasupra punem ceapa roșie, castravetele și roșia. Pentru un plus de gust, la final adăugăm puțin sos tzatziki deasupra legumelor și rulăm lipia.

REȚETE SIMILARE:

Intră în lumea preparatelor delicioase și sănătoase, pregătite din Carne de Curcan de la Peneș Curcanul

Rulouri din foietaj
cu Muschiulet din
Piept de Curcan

- Piept de curcan -

Salata cu Piept de Curcan
branza de capra si
piersici la gratar

- Piept de curcan -

Piept de Curcan
cu sos de portocale

- Piept de curcan -

Nuggets din Piept
de Curcan

- Piept de curcan -

Scroll to Top