Gyros din Piept de Curcan
și sos tzatziki
Dificultate
SCĂZUTĂ
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
30 min

Ingrediente :
- 1 Piept de Curcan dezosat, fără piele de la Peneș Curcanul
- 2 cepe roșii
- 2 castraveți
- 2 roșii
- lipii
- sucul de la 1/2 lămâie
- 2 linguri cu ulei de măsline
- câte 1 linguriță cu: sare, oregano, chimion, boia, usturoi granulat
- 1/2 linguriță cu piper
- Iar pentru sosul tzatziki vom folosi:
- 400 g iaurt grecesc
- 4 castraveți
- 6 căței de usturoi
- sucul de la 1/2 lime
- 1/2 legătură de mărar
- frunze de mentă proaspătă
- sare (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Tăiem pieptul de curcan în felii nu foarte groase și îl adăugăm într-un bol. Peste el adăugăm sare, oregano, chimion, usturoi granulat, boia, piper și sucul de lămâie.
2. Amestecăm bine până când feliile de piept de curcan sunt acoperite complet de condimente. Turnăm uleiul de măsline într-o tigaie grill și așezăm feliile de piept de curcan. Le prăjim pe ambele părți, până se rumenesc uniform.
3. Între timp tăiem ceapa roșie în fâșii iar castraveții și roșiile în felii.
4. Sosul Tzatziki: Curățăm castraveții de coajă și îi tăiem în cubulețe. Presăm cățeii de usturoi, tocăm mărarul și frunzele de mentă. Peste iaurt punem castravetele, cățeii de usturoi, sucul de lime, mărarul, menta, uleiul de măsline, sarea și amestecăm bine.
5. Când feliile de piept de curcan sunt rumenite, le scoatem pe o planșetă și le tăiem în fâșii.
6. Luăm o lipie și o ungem cu sos tzatziki, așezăm fâșiile de piept de curcan rumenite, iar deasupra punem ceapa roșie, castravetele și roșia. Pentru un plus de gust, la final adăugăm puțin sos tzatziki deasupra legumelor și rulăm lipia.