Salată cu Piept de Curcan
și dressing cremos cu sos de soia
Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
45 min

Ingrediente :
- 1 Piept de Curcan dezosat, fără piele de la Peneș Curcanul
- 200 g mix de salată
- 1 morcov
- 4 fire de ceapă verde
- 1 lingură cu ghimbir murat
- 1 mango
- 50 g caju
- 1 lingură cu ulei de măsline
- sare (după gust)
- 1 lingură cu pasta de susan (tahini)
- 2 linguri cu sos de soia
- 2 linguri cu oțet de orez
- 1 linguriță cu miere
- 1 linguriță cu muștar
- 10 g ghimbir
MOD DE PREPARARE
1. Tăiem pieptul de curcan în fâșii nu foarte groase și îl punem într-un bol. Îl condimentăm cu sare iar deasupra turnăm uleiul de măsline. Amestecăm și îl rumenim bine într-o tigaie.
2. Dressing: Într-un blender adăugăm pasta de susan, sosul de soia, oțetul de orez, mierea, muștarul și ghimbirul dat pe răzătoare. Când dressingul capătă o consistență lejeră, care curge de pe lingură, este gata.
3. Dăm morcovul pe răzătoare, tocăm ghimbirul murat și tăiem feliile de mango în cubulețe.
4. Peste mixul de salată adăugăm morcovii, ghimbirul murat, cubulețele de mango, nucile caju, pieptul de curcan rumenit, dressingul și amestecăm.