Nuggets
cu Carne de Curcan
Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
45 min

Ingrediente :
- 1 Piept de Curcan dezosat, fără piele de la Peneș Curcanul
- 2 felii de pâine prăjită
- 1 linguriță cu usturoi granulat
- 1 linguriță cu boia
- 1 linguriță cu curry
- 1/2 linguriță cu piper
- 2 ouă
- făină
- pesmet
- sare (după gust)
- Iar pentru sos vom folosi:
- 300 g iaurt grecesc
- 4 căței de usturoi
- castravete
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1/2 legătură de mărar
- sare (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Tăiem pieptul de curcan în bucăți mici și îl punem în robotul de bucătărie. Peste pieptul de curcan adăugăm pâinea prăjită, usturoiul granulat, boiaua, curry, piperul și sarea. Pornim robotul de bucătărie și mixăm până se formează o pastă densă.
2. Scoatem amestecul din robot, îl punem într-un bol și lăsăm totul la rece pentru 30 de minute.
3. Sosul: Zdrobim usturoiul și îl frecăm cu sare și ulei de măsline. Deasupra punem iaurtul grecesc și amestecăm. Adăugăm castravetele tăiat mărunt și mărarul tocat și amestecăm din nou. Sosul este gata!
4. Luăm amestecul din piept de curcan și îl punem între 2 hârtii pentru copt, iar cu ajutorul unui sucitor întindem bine până are grosimea de 1 cm.
5. Ne folosim de o formă pentru a tăia amestecul din piept de curcan, apoi trecem fiecare bucată prin făină, ou și pesmet.
6. Le punem la prăjit în ulei încins câte 2-3 minute pe fiecare parte, apoi le scoatem pe un grătar pentru a elimina excesul de ulei.