Curcan
cu sos de portocale
Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
45 min

Ingrediente :
- 1 Piept de Curcan dezosat, fără piele de la Peneș Curcanul
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 4 linguri cu sos de soia
- 30 g amidon de porumb
- 2 linguri cu apă
- semințe de susan
- Iar pentru sosul de portocale vom folosi:
- 180 ml suc proaspăt stors de portocale
- 1 lingură cu sos de soia
- 1 lingură cu sos hoisin
- 2 lingurițe cu oțet de orez
- 1 lingură cu amidon de porumb
- 2 linguri cu zahar brun
- 1 linguriță cu coajă rasa de portocală
MOD DE PREPARARE
1. Tăiem pieptul de curcan în cubulețe și îl punem într-un bol. În alt bol adăugăm amidonul, sosul de soia, apa și amestecăm bine. Turnăm marinata peste pieptul de curcan și lăsăm totul la marinat pentru cel puțin 30 de minute.
2. Sosul de portocale: Peste sucul de portocale punem zaharul brun, sosul de soia, sosul hoisin, oțetul de orez și amidonul. Amestecăm până obținem o compoziție omogenă.
3. Adăugăm uleiul de măsline în tigaie, iar când acesta s-a încins punem pieptul de curcan marinat. Când este rumenit bine pe toate părțile, adăugăm sosul de portocale și lăsăm totul la fiert până obținem un sos gros.