Rulouri din foietaj
cu Mușchiuleț de Curcan și ciuperci
Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
1 ora 20 min

Ingrediente :
- 400 g Mușchiuleț din Piept de Curcan de la Peneș Curcanul
- 400 g Foi fine de plăcintă
- 400 g ciuperci
- 100 g unt
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 lingură cu ulei de măsline
- sare și piper (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Tocăm ceapa verde și o călim în ulei de măsline la foc mediu. Adăugăm ciupercile tăiate în cubulețe și gătim totul timp de 5 minute. Transferăm compoziția într-un bol.
2. Tăiem mușchiulețul de curcan în cubulețe și îl adăugăm în tigaie peste uleiul rămas. Asezonăm cu sare și piper și lasăm carnea de curcan să se rumenească.
3. Peste mușchiulețul din piept de curcan adăugăm compoziția de ciuperci cu ceapă, pătrunjelul tocat mărunt și un praf de sare. Amestecăm și lăsăm totul la foc mic pentru 2-3 minute.
4. Separăm cu grijă foile de plăcintă, ungem fiecare foaie cu unt topit și le suprapunem. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem foile în dreptunghiuri.
5. Pe latura mare a fiecărui dreptunghi punem compoziția de mușchiuleț de curcan și ciuperci și apoi rulăm până aproape de margine. Ungem marginea cu unt topit după care rulăm până la capăt.
6. Așezăm rulourile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu puțin unt topit și introducem tava în cuptorul preîncălzit la 170°C pentru 30 de minute.