Piept de Curcan picant
cu orez și legume
Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
1 oră 30 min

Ingrediente :
- 1 Piept de Curcan dezosat, fără piele de la Peneș Curcanul
- 2 căni cu orez basmati
- 250 g ciuperci brune
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- 1 ceapă
- 1 ardei iute
- 2 linguri cu oțet
- 5 linguri cu ulei
- 2 foi de dafin
- 1 linguriță cu sare
- 1 linguriță cu piper
- 1 linguriță cu boia de ardei iute
- 1 linguriță cu chimion
MOD DE PREPARARE
1. Turnăm apă peste orezul basmati și îl lăsăm la înmuiat aproximativ 20 de minute.
2. Între timp tăiem în fâșii, de 2 cm lungime, pieptul de curcan. Transferăm pieptul de curcan într-un castron și turnăm peste el oțetul și 2 linguri cu ulei. După adăugăm sare, piper, boia de ardei iute și chimion. Amestecăm totul bine și lăsăm pieptul la marinat pentru minim 30 de minute.
3. Cât stă pieptul la marinat pregătim legumele. Feliem ciupercile, tăiem morcovul pe jumătate apoi în felii subțiri, ardeiul gras în cubulețe, ardeiul iute în felii subțiri iar ceapa o tocăm mărunt.
4. Luăm orezul și îl scurgem de apă cu ajutorul unei site. Într-o cratiță punem 3 linguri de ulei, punem orezul și 2 foi de dafin. Amestecăm ușor , adăugăm 4 căni de apă și un praf de sare. Lăsăm orezul la fiert iar atunci când scade apa, acoperim cratița cu un capac și o lăsăm la foc mic încă 15 minute.
5. Punem fâșiile de piept de curcan marinate într-o tigaie încinsă și le lăsăm la prăjit. Când încep să se rumenească adăugăm ciupercile, morcovul, ardeiul gras și ceapa. Turnăm o jumătate de cană de apă și lăsăm tigaia la foc mic 20 de minute. La jumătatea timpului adăugăm și ardeiul iute.
6. Când s-au fiert legumele, adăugăm totul peste orez și amestecăm.