Piept de Curcan la cuptor,
umplut cu roșii, ciuperci și cașcaval
Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
45 min

Ingrediente :
- 1 Piept de Curcan dezosat, fără piele de la Peneș Curcanul
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 linguriță cu oregano
- 1 linguriță cu boia dulce
- 1 linguriță cu sare
- 1/2 linguriță cu piper
- 1 roșie
- 2 ciuperci
- 50 g cașcaval
MOD DE PREPARARE
1. Marinata: Într-un bol punem oregano, boia dulce, sare, piper și ulei de măsline. Amestecăm bine până omogenizăm compoziția.
2. Luăm pieptul de curcan și îl crestăm în felii. Pentru că ne dorim să îl păstrăm întreg, nu mergem cu cuțitul până la capăt, lăsăm aproximativ 1 cm în partea de jos a pieptului de curcan.
3. Transferăm pieptul de curcan crestat într-o tavă unsă cu ulei. Cu ajutorul unei pensule, ungem bine pieptul de curcan cu marinata pregătită mai devreme.
4. Tăiem feliile de cașcaval în sferturi, iar roșia cu ciupercile în felii subțiri.
5. Luăm căte o felie de roșie, una de cașcaval și una de ciupercă și le introducem între crestăturile din pieptul de curcan. Repetăm procesul până terminăm de umplut tot pieptul.
6. La final introducem tava în cuptorul preîncălzit la 190°C pentru 45 de minute.