Piept de Curcan
cu sos Teriyaki
Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
30 min

Ingrediente :
- 500 g Piept de Curcan dezosat, fără piele de la Peneș Curcanul
- 120 ml sos de soia
- 120 ml apă
- 2 linguri cu oțet de orez
- 40 g zahăr brun
- 40 g miere
- 3 căței de usturoi
- 1 cm ghimbir
- 1 lingură cu amidon
- 2 linguri cu ulei de măsline
- sare și piper (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Tăiem pieptul de curcan în cubulețe, îl condimentăm cu sare și piper după preferințe și îl lăsăm la odihnit 15 minute.
2. Turnăm uleiul în tigaie și îl lăsăm la încins. Adăugăm pieptul de curcan și îl prăjim până capătă o culoare aurie.
3. Într-un bol adăugăm sosul de soia, apa, oțetul din orez și amestecăm ușor. Punem zahărul brun și mierea, usturoiul și ghimbirul dat pe răzătoare iar la sfârșit amidonul. Amestecăm până omogenizăm bine toată compoziția.
4. Când pieptul de curcan este rumenit îl scoatem din tigaie și îl punem separat.
5. În aceeași tigaie adăugăm sosul Teriyaki pregătit mai devreme și îl lăsăm pe foc până se îngroașă.
6. Adăugăm pieptul de curcan înapoi în tigaie și amestecăm până se acoperă bine cu sos și lăsăm tigaia la foc mic pentru încă 3 – 4 minute.
7. Pieptul de Curcan cu sos Teriyaki este gata! Îl puteți orna cu semințe de susan și frunze de ceapă verde și îl puteți servi alături de orez și brocoli.