Piept de Curcan
cu piure de țelină și morcovi
Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
45 min
Timp de pregatire
1 oră

Ingrediente :
- 1 Piept de Curcan dezosat, fără piele de la Peneș Curcanul
- 300 g țelină
- 600 g morcovi
- 2 lingurițe cu muștar
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 20 g unt
- 3 linguri cu smântână
- 1 lămâie
- sare, piper negru, piper alb (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Tăiem pieptul de curcan în bucăți lungi cu grosimea a 2 cm și le adăugăm într-un bol. Peste pieptul de curcan punem o linguriță de muștar și condimentăm cu sare și piper negru după gust, iar la final adăugăm uleiul.
2. Amestecăm bine totul și așezăm fâșiile de piept de curcan pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 175°C pentru 30 de minute.
3. Între timp tăiem morcovii în rondele și țelina în bucăți potrivite și le punem la fiert în apă cu puțină sare. După fierbere, strecurăm zeama rămasă și o păstrăm.
4. Peste legumele fierte adăugăm o linguriță cu muștar, unt, smântâna și puțin din zeama în care au fiert legumele. Condimentăm cu sare și piper alb. după gust, și pasăm legumele până ajungem la consistența dorita.
5. Atunci când serviți acest preparat, stoarceți sucul de lămâie peste pieptul de curcan rumenit pentru un plus de savoare.