Piept de Curcan
cu ciuperci și smântână la tigaie
Dificultate
SCĂZUTĂ
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
45 min

Ingrediente :
- 1 Piept de Curcan dezosat, fără piele de la Peneș Curcanul
- 300 g ciuperci
- 4 fire de ceapă verde
- 200 ml smântână pentru gătit
- 2 căței de usturoi
- pătrunjel verde
- 1 lingură cu boia dulce
- sare și piper (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Tăiem pieptul de curcan în fâșii subțiri și îl punem în tigaie. Deasupra pieptului , adăugăm 2-3 linguri de ulei, sare, piper și îl lăsăm să se rumenească. Când este gata, îl scoatem pe o farfurie.
2. În aceeași tigaie, punem ceapa verde tocată mărunt și o lăsăm să se călească. Adăugăm ciupercile tăiate în sferturi și amestecăm ușor.
3. Punem înapoi fâșiile din piept de curcan în tigaie și adăugăm aproximativ 100 ml de apă călduță.
4. Turnăm smântâna pentru gătit, adăugăm boiaua dulce, pătrunjelul verde tocat mărunt și lăsăm totul la foc mediu pentru încă 4-5 minute.
5. După ce stingem focul, adăugăm usturoiul dat prin răzătoarea mică și amestecăm.