Mix grill
din Carne de Curcan
Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
1 oră
Timp de pregatire
2 ore

- Sosul aioli picant
- 1 gălbenuș de ou
- sucul de la 1/2 lămâie
- 2 căței de usturoi
- 1 linguriță cu muștar dijon
- 100 ml ulei de măsline
- 2 lingurițe cu boia de ardei iute
- sare (după gust)
- Sosul de muștar cu iaurt și miere
- 2 linguri cu muștar clasic
- 2 linguri cu miere de albine
- 1 lingură cu oțet din vin alb
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 4 linguri cu iaurt grecesc
- sare și piper alb (după gust)
Mix grill-ul din Carne de Curcan va fi compus din:
- Frigărui din Piept și Frigărui din Pulpă de Curcan cu sos dulce-acrișor
- Cârnați Proaspeți și cârnați afumați din Carne de Curcan cu sos aioli
- Mici cu Carne de curcan cu sos de muștar cu iaurt și miere
Ingrediente :
- Frigărui din Piept de Curcan
- 300 g Piept de Curcan dezosat, fără piele de la Peneș Curcanul
- 8 felii de bacon
- 3 ardei grași (1 roșu, 1 galben, 1 verde)
- sare și piper (după gust)
- 4 bețe pentru frigărui
- Frigărui din Pulpă de Curcan
- 300 g Pulpă superioară de Curcan cu os și piele de la Peneș Curcanul
- 12 roșii cherry
- 12 ciuperci
- puțin ulei
- sare și piper (după gust)
- 4 bețe pentru frigărui
- Sosul dulce-acrișor
- 100 ml oțet din vin alb
- 100 g zahăr brun
- 100 ml sos de roșii
- 100 ml apă
- 1 lingură cu sos de soia
- 1 lingură cu amidon
MOD DE PREPARARE
1. Frigărui din Piept de Curcan: Porționăm pieptul de curcan în cubulețe de aceeași mărime și îl punem într-un bol. Condimentăm cu sare și piper după gust și amestecăm ușor. Așezăm feliile de bacon una peste alta și le tăiem pe jumătate. Tăiem fiecare ceapă în 3 bucăți și ardeii în sferturi iar apoi pe jumătate. Luăm câte un cubuleț de piept de curcan, îl înfășurăm în bacon și îl înfigem pe bățul de frigăruie. Adăugăm câte o bucată de ardei gras, una de ceapă și iar o bucată de ardei. Repetăm procesul a.î. pe fiecare băț de frigăruie să avem câte 4 cubulețe de piept de curcan înfășurat în bacon, 3 bucăți de ceapă și 6 de ardei gras. Când terminăm de asamblat frigăruile, le punem deoparte.
2. Frigărui din Pulpă de Curcan: Îndepărtăm pielea și dezosăm pulpa de curcan. O porționăm în cubulețe de dimensiuni egale și le adăugăm într-un bol. Turnăm puțin ulei, condimentăm cu sare și piper după gust și amestecăm ușor. Luăm un băț de frigăruie și înfigem pe acesta câte un cubuleț de pulpă de curcan, o roșie cherry și o ciupercuță. Repetăm procesul a.î. să avem căte 4 cubulețe de pulpă de curcan, 3 roșii cherry și 3 ciuperci champignon.
3. Încingem grill-ul și adăugăm pe rând frigăruile din piept și pe cele din pulpă de curcan. Le gătim aproximativ câte 5 minute pe fiecare parte. Când sunt gata frigăruile, adăugăm pe grill cârnații proaspeți și cei afumați din carne de curcan.
4. Sosul dulce-acrișor: Adăugăm zahărul brun și oțetul într-o cratiță pe care o lăsăm la foc mic până când zahărul se topește complet. Deasupra turnăm sosul de roșii, apa și sosul de soia, amestecăm și lăsăm totul la fiert timp de 10 minute. Separat, dizolvăm amidonul cu puțină apă și îl adăugăm peste compoziție. Mai lăsăm sosul să fiarbă, la foc mic, pentru încă 5 minute, amestecând din când în când. Când este gata, îl lăsăm la răcit și îl turnăm într-un bol.
5. Sosul aioli picant: Pentru a face acest sos, ne vom folosi de un mini-robot de bucătărie. Punem gălbenușul de ou, adăugăm sucul de lămâie, cei 2 căței de usturoi, muștarul dijon, sarea și mixăm până când se mărunțesc cățeii de usturoi. Adăugăm treptat uleiul de măsline și mixăm până îl incorporăm pe tot. Punem boiaia de ardei iute, amestecăm puțin și transferăm sosul într-un bol.
6. Când cărnații sunt gata, putem adăuga micii cu carne de curcan pe grill. Iar cât timp acestia se gătesc, putem pregăti ultimul sos.
7. Sosul de muștar cu iaurt și miere: Într-un bol adăugăm muștarul, mierea de albine, oțetul și uleiul de măsline. Amestecăm și incorporăm și iaurtul grecesc. Condimentăm cu sare și piper alb măcinat, după gust, și omogenizăm bine compoziția.
8. Toate preparatele noastre sunt gata! Vă recomandăm să le serviți alături de cartofi prăjiți și o salată de crudități!