Gulaș
cu Carne de Curcan
Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
1 oră 30 min

Ingrediente :
- 500 g Carne de Curcan pentru Gulaș de la Peneș Curcanul
- 2 cepe
- 3 ardei capia
- 4 cartofi
- 1 morcov
- 1 ardei iute
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 foi de dafin
- 1 lingură cu boia dulce
- 1 lingură cu chimen măcinat
- 250 ml suc de roșii
- 2 linguri cu ulei
- sare și piper (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Tăiem ceapa mărunt și o punem într-o oală în care am adăugat 2 linguri cu ulei. O călim până devine ușor transparentă.
2. Adăugăm ardeii capia tăiați în cubulețe și morcovul dat pe răzătoare. Deasupra turnăm sucul de roșii, punem lingura de boia dulce și lingurița de chimen măcinat. Asezonăm cu sare și piper și amestecăm. Lăsăm totul la foc mediu timp de 5-7 minute.
3. Adăugăm în oală carnea de curcan, amestecăm și turnăm apă caldă în oală până acoperim toate ingredientele. Lăsăm totul să fiarbă la foc mediu 15 minute.
4. Punem în oală cartofii tăiați în cuburi, adăugăm foiele de dafin și ardeiul iute tocat. Lăsăm totul la fiert pentru încă 35 – 40 de minute.
5. La final potrivim de sare dacă este cazul și presărăm pătrunjelul verde tocat mărunt.