Dublu Cheeseburger de Curcan
cu bacon și ceapă caramelizată
Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
1 oră

Ingrediente :
- Hamburger de Curcan de la Peneș Curcanul
- 2 chifle
- 4 felii de cașcaval
- 8 felii de bacon
- 1 roșie
- 2 frunze de salată
- Pentru ceapa caramelizată vom folosi:
- 2 cepe
- 2 linguri cu ulei
- 3 linguri cu apă
- 2 lingurițe cu zahăr brun
- și puțină sare
- Iar pentru sos vom avea nevoie de:
- 3 linguri cu maioneză
- 2 linguri cu ketchup
- 1/2 lingură cu muștar
- 1 linguriță cu usturoi granulat
- 1 linguriță cu boia dulce
MOD DE PREPARARE
1. Ceapa caramelizată: Tăiem ceapa pe jumătate, iar apoi în solzișori. Turnăm uleiul în tigaie, adăugăm ceapa, un praf de sare și o călim la foc mic pentru 3 minute. Punem apa și o mai lăsăm la foc mic pentru 4 minute, timp în care amestecăm ușor. Când apa s-a evaporat, adăugăm zahărul și continuăm să amestecăm pentru încă 1 minut. Transferăm ceapa caramelizată într-un bol și o lăsăm la răcit.
2. Așezăm chifteluțele din carne de curcan într-o tigaie grill și îi lăsăm la prăjit pentru 3 – 4 minute pe fiecare parte. Când îi întoarcem, așezăm câte o felie de cașcaval peste ei.
3. Când sunt gata, îi scoatem pe o planșetă iar în aceeași tigaie prăjim feliile de bacon.
4. Sosul: Într-un bol amestecăm maioneza, ketchup-ul, muștarul, usturoiul granulat și boiaua dulce.
5. Când avem totul pregătit, asamblăm Burger-ul. Ungem ambele jumătăți de chiflă cu sos iar pe cea din partea de jos pune, salată și 2 felii de roșie. Peste adăugăm 1 chifteluță din carne de curcan cu cașcaval, 2 felii de bacon și cealaltă chifteluță. Deasupra punem ceapa caramelizată iar la final ultimele 2 felii de bacon și jumătatea de sus a chiflei.
6. Dublu Cheeseburger-ul de curcan cu bacon și ceapă caramelizată este gata! Îl puteți servi cu cipsuri crocanți din cartofi dulci sau cu o salată de crudități.