Curcan la Cuptor
cu unt și ierburi aromatice
Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
45 min / KG

Ingrediente :
- Curcan Baby Grill de la Peneș Curcanul
- 1 pachet de unt cu 82% grăsime
- 7 căței de usturoi
- 15 frunze de salvie
- 2 crenguțe de cimbru
- 3 crenguțe de rozmarin
- 3 mere
- 3 pere
- 100 ml vin alb
- 5 linguri cu ulei de măsline
- sare și piper (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Spălăm și curățăm bine curcanul în interior și în exterior. Îl tapotăm cu șervețele de hârtie și îl lăsăm la temperatura camerei, să se usuce bine.
2. Tocăm mărunt usturoiul, frunzele de salvie, crenguțele de cimbru și crenguțele de rozmarin și le adăugăm peste untul moale. Condimentăm cu sare și piper după gust și omogenizăm bine compoziția.
3. Curățăm merele și perele de coajă și le tăiem pe jumatate. Înlăturăm cotorul și le așezăm într-un bol, peste care adăugăm vinul alb. Lăsăm fructele la macerat pentru 15-20 de minute.
4. Cu ajutorul unei linguri de lemn, dezlipim pielea de pe pieptul, pulpele și aripile curcanului. Condimentăm bine cu sare și piper exteriorul curcanului, după care îl ungem cu ulei de măsline. Introducem, între piele și carne, untul aromat într-un strat cât mai uniform. Condimentăm cu sare și piper și interiorul curcanului și introducem merele și perele macerate în vin.
5. Așezăm curcanul cu pieptul în sus într-o tavă cu un grătar de suport. Introducem curcanul în cuptorul preîncălzit la 170°C, iar timpul de coacere a curcanului este de 45 de minute pentru fiecare kilogram de carne.