Curcan întreg pe pat de sare
cu portocale și rozmarin
Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
45 min / KG

Ingrediente :
- Curcan Baby Grill de la Peneș Curcanul
- 2 portocale
- 3 cepe de apă
- 2 kg sare grunjoasă
- 1 pachet de unt cu 82% grăsime
- 1 lingură cu boia afumată
- 2 lingurițe cu cimbru
- 3 lingurițe cu rozmarin
- 6 căței de usturoi
- 1 lingurita cu coriandru
- sare și piper (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Spălăm și curățăm bine curcanul în interior și în exterior. Îl tapotăm cu șervețele de hârtie și îl lăsăm la temperatura camerei, să se usuce bine.
2. Untul aromat: Într-un bol punem untul la temperatura camerei, boia afumată, cimbru, rozmarin, usturoiul tocat mărunt, coriandru, piper și sare. Amestecăm bine până omogenizăm toată compoziția.
3. Întindem untul aromat pe toată suprafața curcanului cu ajutorul unei pensule.
4. Tăiem pe jumătate portocalele și ceapa de apă și le introducem în interiorul curcanului.
5. Legăm pulpele cu sfoară și le acoperim cu folie de aluminiu. Procedăm la fel și cu vârful aripilor pentru a nu se arde în timpul coacerii.
6. Într-o tavă punem cele 2 kg de sare grunjoasă și așezăm curcanul deasupra cu pieptul în sus.
7. Introducem curcanul în cuptorul preîncălzit la 180°C, iar timpul de coacere a curcanului este de 45 de minute pentru fiecare kilogram de carne.