Curcan întreg pe pat de sare
cu portocale și rozmarin

Dificultate

MEDIE

Timp de preparare

30 min

Timp de pregatire

45 min / KG

Ingrediente :

MOD DE PREPARARE

1. Spălăm și curățăm bine curcanul în interior și în exterior. Îl tapotăm cu șervețele de hârtie și îl lăsăm la temperatura camerei, să se usuce bine.


2. Untul aromat: Într-un bol punem untul la temperatura camerei, boia afumată, cimbru, rozmarin, usturoiul tocat mărunt, coriandru, piper și sare. Amestecăm bine până omogenizăm toată compoziția.


3. Întindem untul aromat pe toată suprafața curcanului cu ajutorul unei pensule.


4. Tăiem pe jumătate portocalele și ceapa de apă și le introducem în interiorul curcanului.


5. Legăm pulpele  cu sfoară și le acoperim cu folie de aluminiu. Procedăm la fel și cu vârful aripilor pentru a nu se arde în timpul coacerii.


6. Într-o tavă punem cele 2 kg de sare grunjoasă și așezăm curcanul deasupra cu pieptul în sus.


7. Introducem curcanul în cuptorul preîncălzit la 180°C, iar timpul de coacere a curcanului este de 45 de minute pentru fiecare kilogram de carne.

REȚETE SIMILARE:

Intră în lumea preparatelor delicioase și sănătoase, pregătite din Carne de Curcan de la Peneș Curcanul

Curcan la cuptor
cu unt și ierburi aromatice

- curcan baby grill -

Curcan la cuptor
cu legume si ierburi
aromatice

- curcan baby grill -

Curcan Baby Grill
la cuptor

- curcan baby grill -

Mix Grill
cu Carne de Curcan

- carne de curcan -

Scroll to Top