Curcan Baby Grill
la cuptor

Dificultate

MEDIE

Timp de preparare

30 min

Timp de pregatire

45 min / KG

Ingrediente :

MOD DE PREPARARE

1. Spălăm și curățăm bine curcanul în interior și în exterior. Îl tapotăm cu șervețele de hârtie și îl lăsăm la temperatura camerei, să se usuce bine și îl așezăm în tavă pe un grilaj.


2. Tăiem morcovul, păstârnacul și pătrunjelul în sferturi, țelina în felii de aproximativ 1 cm și ceapa pe jumătate.


3. Topim untul și adăugăm peste el cimbru, rozmarin și sare. După ce untul s-a răcit puțin incorporăm coaja și sucul de lămâie, coaja și sucul de portocale, lingurița cu nucșoară măcinată și amestecăm.


4. Condimentăm interiorul curcanului cu sare și introducem în el legumele pregătite mai devreme. Apoi legăm pulpele curcanului cu sfoară. 


5. Ungem bine curcanul cu untul aromat și turnăm supa de legume în tavă. Acoperim vârfurile aripilor și capetele pulpelor cu o folie de aluminiu petru a nu se arde în procesul de coacere.


6. Deasupra curcanului așezăm o hârtie de copt, iar apoi acoperim bine totul cu folie de aluminiu. Introducem curcanul în cuptorul preîncălzit la 170°C, iar timpul de coacere a curcanului este de 45 de minute pentru fiecare kilogram de carne. În ultimele 30 de minute îndepărtăm folia și lăsăm curcanul să se rumenească.

REȚETE SIMILARE:

Intră în lumea preparatelor delicioase și sănătoase, pregătite din Carne de Curcan de la Peneș Curcanul

Curcan intreg pe pat
de sare cu portocale si rozamarin

- curcan baby grill -

Curcan la cuptor
cu legume si ierburi
aromatice

- curcan baby grill -

Curcan la cuptor
cu unt si ierburi
aromatice

- curcan baby grill -

Mix Grill
cu Carne de Curcan

- carne de curcan -

Scroll to Top