Curcan Baby Grill
la cuptor
Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
45 min / KG

Ingrediente :
- Curcan Baby Grill de la Peneș Curcanul
- 200 g unt cu 82% grăsime
- coaja și sucul de la o lămâie
- coaja și sucul de la o portocală
- câteva crenguțe de cimbru
- 1 crenguță de rozmarin
- 1 linguriță cu nucșoară măcinată
- 1 l supă de legume
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1/2 rădăcină de țelină
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- sare și piper (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Spălăm și curățăm bine curcanul în interior și în exterior. Îl tapotăm cu șervețele de hârtie și îl lăsăm la temperatura camerei, să se usuce bine și îl așezăm în tavă pe un grilaj.
2. Tăiem morcovul, păstârnacul și pătrunjelul în sferturi, țelina în felii de aproximativ 1 cm și ceapa pe jumătate.
3. Topim untul și adăugăm peste el cimbru, rozmarin și sare. După ce untul s-a răcit puțin incorporăm coaja și sucul de lămâie, coaja și sucul de portocale, lingurița cu nucșoară măcinată și amestecăm.
4. Condimentăm interiorul curcanului cu sare și introducem în el legumele pregătite mai devreme. Apoi legăm pulpele curcanului cu sfoară.
5. Ungem bine curcanul cu untul aromat și turnăm supa de legume în tavă. Acoperim vârfurile aripilor și capetele pulpelor cu o folie de aluminiu petru a nu se arde în procesul de coacere.
6. Deasupra curcanului așezăm o hârtie de copt, iar apoi acoperim bine totul cu folie de aluminiu. Introducem curcanul în cuptorul preîncălzit la 170°C, iar timpul de coacere a curcanului este de 45 de minute pentru fiecare kilogram de carne. În ultimele 30 de minute îndepărtăm folia și lăsăm curcanul să se rumenească.