Aripi de Curcan
glazurate cu sos BBQ
Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
20 min
Timp de pregatire
1 oră 30 min

Ingrediente :
- 2 Aripi întregi de Curcan de la Peneș Curcanul
- 250 g făină
- 1 linguriță cu boia de ardei iute
- 1 linguriță cu boia afumată
- 1 linguriță cu usturoi granulat
- 1 linguriță cu sare
- 1 linguriță cu piper
- 4 căței de usturoi
- 1 ceapă
- 60 ml apă
- 150 ml suc de roșii
- 2 linguri cu miere de albine
- 2 linguri cu muștar
- 2 linguri cu zahăr brun
- 10 g unt
- 1 lingură cu ulei de măsline
MOD DE PREPARARE
1. Peste făină adăugăm boia de ardei iute, boia afumată, usturoi granulat, sare, piper și omogenizăm bine compoziția.
2. Secționăm aripile de curcan și le trecem prin amestecul de ingrediente uscate. Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introducem tava în cuptorul preîncălzit la 220°C pentru 45-50 de minute. La jumătatea timpului le întoarcem pe partea cealaltă.
3. Sosul BBQ: Tocăm mărunt usturoiul și ceapa, după care le călim într-o tigaie la foc mediu în unt și ulei de măsline. Adăugăm în tigaie sucul de roșii, apa, muștarul, mierea de albine, zahărul brun și amestecăm bine toată compoziția. Lăsăm sosul să fiarbă timp de 20 de minute.
4. Scoatem aripile de curcan din cuptor și le ungem cu sosul BBQ pe ambele părți. Reinntroducem tava în cuptor și coacem aripile la 200°C pentru încă 15 minute.