Aripi de Curcan
glazurate cu sos BBQ

Dificultate

MEDIE

Timp de preparare

20 min

Timp de pregatire

1 oră 30 min

Ingrediente :

MOD DE PREPARARE

1. Peste făină adăugăm boia de ardei iute, boia afumată, usturoi granulat, sare, piper și omogenizăm bine compoziția.


2. Secționăm aripile de curcan și le trecem prin amestecul de ingrediente uscate. Le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introducem tava în cuptorul preîncălzit la 220°C pentru 45-50 de minute. La jumătatea timpului le întoarcem pe partea cealaltă.


3. Sosul BBQ: Tocăm mărunt usturoiul și ceapa, după care le călim într-o tigaie la foc mediu în unt și ulei de măsline. Adăugăm în tigaie sucul de roșii, apa, muștarul, mierea de albine, zahărul brun și amestecăm bine toată compoziția. Lăsăm sosul să fiarbă timp de 20 de minute.


4. Scoatem aripile de curcan din cuptor și le ungem cu sosul BBQ pe ambele părți. Reinntroducem tava în cuptor și coacem aripile la 200°C pentru încă 15 minute.

REȚETE SIMILARE:

Intră în lumea preparatelor delicioase și sănătoase, pregătite din Carne de Curcan de la Peneș Curcanul

Aripa întreaga de Curcan
cu legume la cuptor

- aripa de curcan -

Supa din Aripa
de Curcan
cu taietei de casa

- aripa de curcan -

Pulpa de Curcan
în stil vanatoresc

- pulpă de curcan -

Mix Grill
cu Carne de Curcan

- carne de curcan -

Scroll to Top