Aripă întreagă de Curcan
cu legume la cuptor
Dificultate
SCĂZUTĂ
Timp de preparare
20 min
Timp de pregatire
1 oră 30 min

Ingrediente :
- 1 Aripă întreagă de Curcan de la Peneș Curcanul
- 4 cartofi
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi
- 1 fir de ceapă verde
- 100 g unt cu 82% grăsime
- 1 linguriță cu oregano
- 1 linguriță cu rozmarin
- sare și piper (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Pentru început vom pregăti o saramură simplă pentru aripa de curcan. Punem aripa într-un vas și o acoperim cu apă rece. Pentru fiecare 250 ml de apă, adăugăm câte o linguriță de sare. Acoperim vasul și lăsăm aripa de curcan în saramură pentru cel puțin o oră.
2. Punen untul la topit într-o tigaie la foc mic. Peste adăugăm usturoiul dat pe răzătoare, firul de ceapă verde tocat mărunt, lingurița de oregano și cea de rozmarin. Condimentăm cu sare și piper și amestecăm bine.
3. Tăiem ceapa în sferturi iar cartofii și morcovii în fâșii apropiate ca dimensiuni.
4. Scoatem aripa de curcan din saramură și o așezăm într-o tavă. O ungem cu untul aromat, acoperim tava cu folie de aluminiu și o introducem în cuptorul preîncălzit la 200°C.
5. După 45 de minute scoatem tava din cuptor, înlăturăm folia de aluminiu și așezăm legumele lângă aripa de curcan. Acoperim din nou tava cu folie de aluminiu și continuam coacerea pentru încă 45 de minute păstrând temperatura la 200°C.
6. După ce s-au scurs 25 de minute, îndepărtăm definitiv folia de aluminiu și continuam gătirea pentru ultimele 20 de minute.