Supă din Aripă de Curcan
cu tăieței de casă
Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
2 ore

Ingrediente :
- 1 Aripă întreagă de Curcan de la Peneș Curcanul
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1/2 rădăcină de țelină
- 1 ardei gras
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 1 linguriță cu piper boabe
- 1 ou
- aroximativ 100 g făină
- sare
MOD DE PREPARARE
1. Secționăm aripa de curcan, o adăugăm într-o oală cu apă rece peste care punem sare. Punem oala la fiert, la foc mediu iar când apa clocotește, colectăm spuma formată.
2. Curățăm și tăiem morcovul, rădăcina de pătrunjel, cea de țelină, ceapa, ardeiul gras și tocăm mărunt pătrunjelul.
3. În momentul în care nu se mai formează spuma, adăugăm legumele și boabele de piper în oală și continuăm fierberea pentru 1 oră și jumătate.
4. Cât fierbe supa, pregătim aluatul pentru tăieței. Batem oul cu puțină sare și incorporăm făina treptat. În momentul în care aluatul nu se mai lipește, îl scoatem din bol și îl frământăm pe blatul de lucru. Acoperim aluatul cu folie alimentară și îl lăsăm la odihnit 10-15 min. Presărăm făină pe blatul de lucru și întindem aluatul cu un sucitor. Împărțim foaia de aluat în 4 bucăți, rulăm strâns fiecare bucată și începem să tăiem tăiețeii. Îi desfacem cu grijă și îi lăsăm la uscat.
5. Cănd aripa de curcan a fiert, o scoatem din oală și o lăsăm la răcit. Scoatem și legumele din supă după care o strecurăm. Dăm carnea de curcan jos de pe oase și o tăiem în bucăți potrivite. Din legume, păstrăm doar morcovul pe care îl tăiem în felii.
6. Adăugăm înapoi în supa strecurată carnea și morcovul și lăsăm să de-a în clocot. Punem tăiețeii în oală și lăsăm totul să fiarbă 3-4 minute. La sfârșit, închidem focul și presărăm pătrunjelul verde tocat mărunt.