Image

Peneș, singura integrație de curcan din România

Image

Peneș Curcanul este singura integrație de curcan din România , cu o experiență de 8 ani pe piață, timp în care a devenit un nume emblematic atât pe plan intern, cât și internațional, fiind un business 100% românesc.

În prezent, Peneș Curcanul numără peste 500 de angajați, operează o stație de incubație,  12 ferme de creștere ale păsărilor, un abator performant dotat la standarde europene și o fabrică de procesare a cărnii.

Statia de incubație este dotată cu 8 incubatoare Petersimedin Belgia, principalul jucător pe piața mondială de profil, iar producția noastră anuală numără cca 1.500.000 pui de curcă speciile But 6 și HybridConverter.

Puii de curcă sunt crescuți în 12 ferme de creștere cu o suprafață totală de 150.000 m2, într-un regim de creștere natural, cu un ciclu de creștere/producție de 6 luni. Densitatea de populare a fermelor nostre este în concordanță cu măsurile pentru asigurarea bunăstării păsărilor, iar producția anuală este de cca 20.000 tone.

Abatorul, cu o suprafață de aproximativ 6000mp, pe două niveluri, este realizat cu materiale de construcție pentru industria alimentară, respectând toate reglementările noului pachet de igiena al Consiliului Europei și este echipat cu utilaje tehnologice de abatorizare a produse de grupul germano-danez, Baader-Linco.

Linia de abatorizare a curcanilor este dotată cu sistem de asomare cu gaz, o metodă non-agresivă de sacrificare cu factorii pozitivi legați de bunăstarea păsărilor, care are un rol important  în asigurarea calității superioare a cărnii, deoarece ajută la eliminarea foarte bună a sângelui și conferă frăgezime cărnii, pentru că nu se elimina acid lactic, pasărea nefiind stresată.

Politica companiei noastre în domeniul calității și al siguranței alimentare este aceea de a  oferi carne de curcan și preparate din carne de curcano bținute într-un sistem integrat de la ferma la consumator, produse în conformitate cu normele și standardele internaționale de siguranță alimentară, sub atenta supraveghere a autorităților sanitar-veterinare și de mediu. In acest sens, au fost implementate cele mai inalte standarde de calitate in domeniul alimentar, sistem HACCP, precum si standarde internaționale BRC si IFSFood.

Produsele noastre dețin atât certificare Halal, cât și Kosher, ceea ceatestă faptul că ele sunt realizate respectând preceptele jurisprudenţei Islamice sau ale celei Musulmane.

Image
Image
Image
Image

Produsele Peneș Curcanul se ridică la cele mai înalte standarde de calitate și sunt prezentela nivel național în rețeaua de magazine Penes Curcanul, în majoritatea lanțurilor de retail modern sub brandul Peneș Curcanul, în magazine partenere și ca materie primă pentru cei mai mari procesatori de carne din România.

La nivel internațional, produsele noastre sunt distribuite în mai multe țări europene, precum Republica Moldova, unde deținem rețea de magazine Peneș Curcanul, Marea Britanie, Germania, Austria, Franţa, Grecia si Bulgaria, 30% din producția anuală a companiei noastre fiind dedicată pieței externe