Ingrediente pentru 1 persoană:

  • 150 g carne de curcan pentru şniţel
  • 1 lingură ulei de rapiţă
  • 1 banană mică
  • zeamă de lămâie
  • 50 g brânză proaspătă
  • 1 lingură smântână groasă acră
  • 1 linguriţă curry
  • câteva frunze de rucola
  • ½ baghetă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:
      Carnea pentru şniţelul de curcan se prăjeşte bine în ulei încins cca. 5 minute pe ambele părţi, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la răcit. Banana se curăţă şi se feliază oblic. Se stropeşte imediat cu zeamă de lămâie pentru a nu-şi schimba culoarea. Brânza proaspătă se amestecă împreună cu smântâna şi se condimentează cu sare, piper şi curry. Rucola se clăteşte, se zvântă, după care se separă frunzele.
      Bagheta se taie pe lungime în jumătate şi se unge cu crema. Şniţelul de curcan se taie fâşii şi se aşază pe partea de jos a baghetei, alternând cu feliile de banană. Se presară rucola, iar la sfârşit se acoperă cu partea superioară a baghetei.