Ciorbă a la grec
cu Carne de Curcan
Dificultate
MEDIE
Timp de preparare
30 min
Timp de pregatire
2 ore 30 min

Ingrediente :
- 2 Aripi întregi de Curcan de la Peneș Curcanul
- 2 cepe
- 1 ardei gras
- 3 morcovi
- 1/4 rădăcină de țelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 400 g smântână
- 5 gălbenușuri
- 70 g orez
- sucul de la 2 lămâi
- sare (după gust)
MOD DE PREPARARE
1. Secționăm aripile de curcan și le punem într-o oală cu apă rece și puțină sare. Punem oala pe foc și lăsăm aripile la fiert. În momentul în care se formează spuma, o colectăm.
2. Tăiem ardeiul gras, morcovul, rădăcina de țelină și cea de pătrunjel și tocăm mărunt ceapa și mărarul.
3. În momentul în care nu se mai formează spuma, adăugăm legumele în oală și continuăm fierberea.
4. Când aripile de curcan sunt fierte, le scoatem din oală. Când s-au răcit puțin, dăm carnea jos de pe oase după care o mărunțim și o adăugăm înapoi în oală, împreună cu orezul. Completăm cu apă dacă este cazul și lăsăm totul la fiert.
5. Separat, punem smântâna într-un bol. Adăugăm gălbenușurile, puțină sare, sucul de lămâie și amestecăm bine.
6. Când orezul este fiert, închidem focul, iar cu un polonic luăm din zeama fierbinte și o adăugăm peste smântână și amestecăm. Turnăm smântâna peste ciorbă și adăugăm mărarul.