Ciorbă a la grec
cu Carne de Curcan

Dificultate

MEDIE

Timp de preparare

30 min

Timp de pregatire

2 ore 30 min

Ingrediente :

MOD DE PREPARARE

1. Secționăm aripile de curcan și le punem într-o oală cu apă rece și puțină sare. Punem oala pe foc și lăsăm aripile la fiert. În momentul în care se formează spuma, o colectăm.


2. Tăiem ardeiul gras, morcovul, rădăcina de țelină și cea de pătrunjel și tocăm mărunt ceapa și mărarul.


3. În momentul în care nu se mai formează spuma, adăugăm legumele în oală și continuăm fierberea.


4. Când aripile de curcan sunt fierte, le scoatem din oală. Când s-au răcit puțin, dăm carnea jos de pe oase după care o mărunțim și o adăugăm înapoi în oală, împreună cu orezul. Completăm cu apă dacă este cazul și lăsăm totul la fiert.


5. Separat, punem smântâna într-un bol. Adăugăm gălbenușurile, puțină sare, sucul de lămâie și amestecăm bine.


6. Când orezul este fiert, închidem focul, iar cu un polonic luăm din zeama fierbinte și o adăugăm peste smântână și amestecăm. Turnăm smântâna peste ciorbă și adăugăm mărarul.

REȚETE SIMILARE:

Intră în lumea preparatelor delicioase și sănătoase, pregătite din Carne de Curcan de la Peneș Curcanul

Aripi de Curcan
glazurate cu sos BBQ

- aripa de curcan -

Supa din Aripa
de Curcan
cu taietei de casa

- aripa de curcan -

Pulpa de Curcan
în stil vanatoresc

- pulpă de curcan -

Mix Grill
cu Carne de Curcan

- carne de curcan -

Scroll to Top